“When in Rome eat like the Romans do”

 

20160211_104140

Het doel was om elke dag verslag uit te brengen over ons verblijf in Rome, maar een blog schrijven op het scherm van een telefoon… dat bleek toch niet zo handig. Maar ik wil jullie toch nog wel het één en ander vertellen omdat het gewoon allemaal zo gezellig en onvergetelijk was!

Donderdag morgen ( 11/02/2016 ) en klaar voor een afspraak om op culinaire manier het leven in Rome te verkennen.

Afspraak in het metrostation Cipro.  Onze gids blijkt een Roemeense jonge dame te zijn die na een Erasmus opleiding is blijven ‘plakken’ in Rome.

Tijd voor het ontbijt op Italiaanse wijze. Geen eieren of spek maar koffie met gebak. De canolli worden ter plaatsen gemaakt en zijn echt zalig. Raluca vertelt ons alles over ‘koffie drinken’ in Italië.

Vandaar ging het naar de beste pizzeria van de wereld ‘Bonci’ . Het deeg krijgt 72 u de tijd om te rusten waardoor het lekker luchtig en knapperig is, na het bakken. De regels is dat er slechts 3 ingrediënten als beleg van de pizza gebruikt worden. En per dag worden er zo een 60-tal verschillende pizza-combinaties gebakken. Proeven dus !

20160211_113427

Verder gaat de tocht langs een paar delicatessen zaken waar we truffel-mousse kunnen proeven , balsamico azijn die al een tiental jaren ‘op vat’ had gezeten, excellente gedroogde hammen en kazen.

Ook de lokale markt doen we aan, waar we een ‘echte’ Buffalo mozzarella kunnen proeven met verse tomaten, vergezeld van een glas wijn van het vat. Beter kan niet.

Alsof het nog niet genoeg is, gaan we dan lunchen in het beste pasta huis van de regio: ‘Il Ciociaro’. We krijgen de 3 ‘Romaanse’ specialiteiten voorgeschoteld, bereid met varkenswangetjes. Het toevoegen van de Parmezaanse kaas gebeurd wel op een speciale manier : in plaats van de kaas over de pasta te strooien , wordt de pasta gewoon in de kaas gedaan en dan op je bord gelegd.

20160211_140550

En wat dacht je : een goeie Italiaanse maaltijd moet afgesloten worden met een ijsje. De gids legt ons haarfijn uit hoe we ‘echt’ artisanaal Italiaans ijs kunnen onderscheiden van industrieel gemaakt ijs. Maar dat moeten we toch zelf proefondervindelijk vaststellen zeker ! Dus naar ‘Fatamorgana’ waar je gewoon overdonderd wordt door de verschillende smaken waaruit je kan kiezen. En dat het lekker was, dat kan ik je wel verzekeren.

20160211_143722

Als je Rome eens op een ander manier wil verkennen , dan is dit zeker een aanrader. Een tip : vertrek met GROTE honger, want je krijgt meer dan genoeg voorgeschoteld en het is allemaal zo lekker, dat het eigenlijk zonde is als je een stukje moet laten liggen.

Meer info vind je hier.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s