Blueberry Bag

20160413_165426.jpg

Ergens eind maart zag ik op de blog van ‘Juffrouw Kersjes’ een prachtige weekend tas.

Ik had direct grote goesting om er ook zo één te maken. Maar hoe begin je daar aan…

Toen er korte tijd nadien een oproep kwam van Juffrouw Kersjes, dat ze op zoek was naar ‘Testers’, heb ik geen moment getwijfeld. Eerst en vooral omdat het een ongelooflijk project was en omdat ik Stephanie, eind vorig jaar heb leren kennen tijdens een cursus ‘Patroontekenen’ in Antwerpen, en zij een toffe madame is.

Begin april kwam dan de bevestiging dat ik erbij was ! Eén van de twintig testers. Dus mijn vraag ‘Hoe begin ik daar aan…’, was opgelost!

We kregen het patroon en de handleiding. Dan snel stofjes zoeken, het patroon afdrukken en aan de slag. Tekenen, knippen, verstevigen, de handleiding ‘kritisch’ lezen, en achter de naaimachine. En af en toe wat lostornen en opnieuw beginnen.

20160408_192328.jpg

De opmerkingen werden uitgewisseld, de vragen of onduidelijkheden werden beantwoord, tips werden verzameld,… en zo kwam er een mooie weekendtas tot stand.

Ik maakte de grote versie, en ze is echt groot genoeg om als weekend tas te gebruiken. Om de foto te maken wou ik de tas wat volume geven en moest ik er wel acht grote badhanddoeken in steken om ze vol te krijgen.

Omdat ik ze niet te ‘meisjesachtig’ wou maken , heb ik gekozen voor jeans met bruin (imitatie) leder voor de bodem en de riemen en een bruine satijnen paspel. Vanbinnen gebruikte ik een oranje stofje als voering.

20160413_165555.jpg

De stoffen voor buiten- en binnenkant kocht ik hier, het leder was nog een overschot van een jasje dat ik eens maakte tijdens de naailessen.

Achteraf bekeken , had ik spijt dat ik niet wat meer van die mooie oranje stof aan de buitenkant heb gebruikt, maar ik heb nog genoeg over om ook de kleine versie van de tas te maken. En dan met de oranje stof aan de buitenkant.

Het toffe aan de tas is ook, dat er genoeg mogelijkheden zijn om zakjes ( grote of kleine ) toe te voegen , zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Ik gebruikte magneetsluitingen voor de zakjes aan de buitenkant, omdat het anders wat ‘zwaar’ zou worden. Aan de binnenkant gebruikte ik kamsnaps, zodat de zakjes ook min of meer af te sluiten zijn. Bij de kleine versie overweeg ik een binnenzak met een rits.

20160413_170252.jpg

Mogelijkheden genoeg dus !

Als jullie ook zo’n goesting hebben gekregen om eraan te beginnen, dan zou ik maar eens kijken op de blog van ‘Juffrouw Kersjes’ , want volgens mij kan je een workshop winnen, … en patronen. Dus snel kijken ! En anders kan je het patroon ( en de toebehoren zoals haken en sluitingen ) gewoon bij haar bestellen: de webshop van stoffenmie.

 

 

Advertenties

5 gedachtes over “Blueberry Bag

 1. Dag Nicole,

  Fijn dat je wil publiciteit maken voor het wandtapijt met Lakense lapjes.
  Wij zijn daar blij mee.
  Ik heb een beetje rondgekeken op je blog en ik weet nu al dat we vanaf september een kundige begeleidster krijgen die ons met raad en daad kan bijstaan.
  Groetjes van femma Laken-Jette

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s