Hello…again…

FB_IMG_1480765933651

Het is hier een tijdje stil geweest.

Niet dat er niets gebeurd is, in tegendeel. Op een jaar tijd is er heel wat veranderd.

De man is na een lange periode van hard werken, aan een nieuwe étape in zijn leven begonnen. Het studentje is geen studentje meer, maar staat nu zelf voor de klas om de jongeren wat wijsheid bij te brengen , en is gaan ‘co-housen’ zoals dat tegenwoordig noemt. De andere dochter zit met bouwplannen in het hoofd en aan mijn logistieke carrière is een wat abrupt einde gekomen.

En daar sta je dan…

Ik heb mezelf wat tijd gegund om te bekijken hoe het dan verder moest en heb het erop gewaagd. Er sluimerde al langer het idee om de opleiding ‘Modevormgever’ te volgen maar om dit te combineren met een job en een man en kinderen en hobby’s … dat was van het goeie teveel. Maar nu was er de gelegenheid. Dus ik heb mij in mei ingeschreven bij Syntra-AB in Berchem voor de dagopleiding en ben daar in september 2016 aan begonnen. Dus ik zit terug op de schoolbanken. Mezelf niet meegerekend, zal de gemiddelde leeftijd ongeveer de 21 jaar zijn, maar dat houdt een mens fris.

Het was een hele aanpassing : elke dag de trein halen, terug naar school, vast uren en pauzes, … maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad. We naaien, tekenen patronen, doen aan modetekenen ( niet gemakkelijk voor iemand met een alles behalve creatieve-artistieke achtergrond en die gewend is om in spreadsheets en flowcharts te denken… ), leren over stoffen, textielontwerp,… en we moeten tegen 10 juni 3 creatieve ontwerpen uitwerken die dan worden getoond in een defilé. Spannend toch !?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s